El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, trucarà en les pròximes hores el president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, segons han confirmat fonts del PP, en el marc dels contactes que diu que manté de cara a la seva investidura de la setmana que ve. Els populars podrien aspirar al suport de diputats del PSOE de Castella-La Manxa com a últim recurs per superar el llindar de la majoria absoluta a les votacions de la setmana que ve. Segons recull eldiario.es, però, el president de Castella-La Manxa ja ha avançat que atendrà la trucada "per cortesia" però "no per negociar res sobre la investidura".

El líder del PP sosté que la trucada a Page s'emmarca en la ronda de contactes "amb els presidents autonòmics" que el mateix va anunciar després que Felip VI li encarregués la tasca de sotmetre's a una investidura. El PP només disposa, per ara, del suport de 172 diputats, a quatre de la majoria absoluta.

La decisió de Feijóo de trucar a Page s'ha anunciat després que aquest dimecres el mateix Page expressés les seves crítiques a un possible acord entre el PSOE i els grups independentistes per a l'amnistia a canvi de la investidura de Pedro Sánchez, perquè segons el seu criteri, una amnistia "no té base moral".

Page va assistir aquest dimecres a la presentació del llibre de l'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra, on aquest i també l'expresident Felipe González van criticar durament Pedro Sánchez.

Poc després, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va evitar negar l'existència d'un acord en aquest sentit i va afirmar que actuarà de forma "coherent" al que ha fet la passada legislatura.