Les autoritats d'Alemanya han notificat aquest dijous prop de 34.000 casos diaris de coronavirus, la qual cosa suposa la xifra màxima al país europeu des de l'inici de la pandèmia. Aquesta situació es dona enmig d'un repunt durant els últims dies que ha fet saltar les alarmes a Berlín.

L'Institut Robert Koch (RKI), l'ens governamental encarregat del control de malalties infeccioses, ha publicat a la seva pàgina web que durant les últimes 24 hores s'han registrat 33.949 contagis i 165 morts, la qual cosa eleva els totals a 4.672.368 i 96.192, respectivament.

La xifra de positius és superior a l'últim rècord, que data del 18 de desembre de 2020, quan es van confirmar 33.777 contagis en un sol dia. La taxa d'incidència acumulada durant els últims set dies és de 154,5 casos per cada 100.000 habitants, amb prop de 247.800 casos actius, 20.500 més que el dia anterior.

L'Institut Robert Koch ha xifrat en 4.328.400 el total de persones recuperades fins a la data de la covid, unes 13.300 de les quals han sigut notificades durant les últimes 24 hores.

Una reunió dels ministres

En aquest context, els ministres de Sanitat dels 16 estats federats alemanys es reuniran aquest mateix dijous en la localitat de Lindau per a abordar la situació i la possibilitat de reimposar restriccions, segons ha recollit l'agència alemanya de notícies DPA.

El Govern de la cancellera, Angela Merkel, es troba en funcions després de les últimes eleccions i s'ha mostrat poc inclinat a posar en marxa polítiques en aquest aspecte, mentre que les converses per a intentar aconseguir un govern de coalició no semblen apropar-se a un acord.

El director de la Comissió Permanent de Vacunació d'Alemanya (Stiko), Thomas Mertens, va afirmar el dimarts que estan estudiant la possibilitat de recomanar una dosi de reforç contra el coronavirus per a tothom, encara que de moment prioritza el seu ús per a aquelles que pertanyen a grups de risc.

Les dosis de reforç estan actualment disponibles per a persones que hagin completat la pauta de vacunació sis mesos abans. Així, s'ofereixen a les persones majors de 60 anys, als grups de risc, però també als vacunats amb les vacunes Astrazeneca i Johnson & Johnson.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat d'Alemanya, Jens Spahn, i les associacions de metges s'han mostrat aquest dijous a favor d'oferir una dosi de reforç.