Un menor de 15 anys ha matat aquest dimarts a tres companys del seu institut en un tiroteig en un centre escolar de la localitat d'Oxford, a l'estat de Michigan (els EUA).

L'ajudant del xèrif del comtat d’Oakland, Mike McCabe, va confirmar les tres defuncions en una compareixença davant els mitjans concentrats al costat de l'institut en el qual es va produir aquest succés, i pel qual ha estat detingut el presumpte autor. Segons les dades facilitades per McCabe, sembla que els morts són estudiants. I el sospitós és un altre escolar d'aquest centre, de quinze anys, que portava una arma "semiautomàtica" que ha estat confiscada.

A més hi ha sis persones més ferides, entre elles un professor, que han estat traslladades a centres hospitalaris. En la seva compareixença de premsa, que va poder seguir-se a les xarxes socials, l'ajudant del xèrif va explicar que el succés va durar només uns minuts quan els agents van arribar davant els crits d'alerta que hi havia un tirador en l'institut.

En cinc minuts els agents van aconseguir reduir i detenir al noi, que, no obstant això, ja havia disparat a múltiples víctimes. El tirador no va resultar ferit i "es va rendir sense problemes". De moment no ha donat cap raó per la qual va cometre el crim i ha demanat un advocat, segons l'ajudant del xèrif.

McCabe va destacar d'altra banda la rapidesa amb la qual els responsables de l'institut i els alumnes van saber reaccionar per a evitar una tragèdia major, seguint tots els protocols per tal de protegir-se del tirador a l'espera de la policia.