El president de la Cambra dels Comuns, Lindsay Hoyle, ha anunciat que informarà la policia perquè investigui sobre traces de cocaïna trobades en diversos lavabos del Parlament britànic. Hoyle ha declarat que espera que s’apliqui la llei de manera «completa i efectiva», després que el diari ‘The Sunday Times’ hagi revelat que onze de dotze lavabos sotmesos a prova al palau de Westminster van donar positiu per restes de droga.

«Les informacions sobre consum il·lícit de drogues al Parlament són profundament preocupants i les elevaré amb urgència a la Policia Metropolitana aquesta setmana», ha declarat el president de la Cambra baixa a la BBC.

Gossos ensinistrats

Hoyle ha suggerit que contempla la possibilitat d’utilitzar gossos ensinistrats per detectar substàncies il·legals dins del Parlament. Els llocs on s’han trobat rastres de cocaïna estan repartits per tot l’edifici, i inclouen els banys mixtos en una de les zones de premsa, així com lavabos d’homes i dones pròxims al despatx del primer ministre, Boris Johnson, i el seient del president dels comuns.

‘The Sunday Times’ assegura que «moltes fonts han descrit consum ocasional de cocaïna per part d’un grup de diputats», i indica que dos «venedors» de droga van ser arrestats i 13 persones més detingudes per posseir substàncies il·lícites «dins o en l’entorn del recinte parlamentari» l’últim any. «Desenes de diputats, lords, consellers, investigadors i empleats han compartit les seves històries sobre abús de drogues als passadissos del poder del Regne Unit sota condició d’anonimat», descriu el diari.

«Hi ha una cultura de la cocaïna al Parlament», afirma un «veterà de Westminster», que assegura que «alguns són noms familiars de la casa, d’altres són joves i ambiciosos diputats i funcionaris». Aquestes revelacions arriben abans que el Govern anunciï aquesta setmana un pla per lluitar contra el consum de drogues il·legals entre la població.