L'Agència Europea del Medicament (EMA) no té "evidències" que sigui necessari vacunar amb la quarta dosi de la vacuna contra la covid a la població general, però considera "raonable" administrar-la a persones immunodeprimides. Això és el que ha assegurat aquest dimarts el cap de vacunes de l'EMA, Marco Cavalieri, que ha afegit que el regulador europeu encara no té suficients dades sobre la quarta dosi. A més, Cavalieri ha advertit que no es poden posar dosis de reforç indefinidament perquè no és "sostenible" i pot reduir el nivell d'anticossos contra el virus.

"L'administració repetida de reforços en intervals molt curts pot reduir el nivell d'anticossos produïts en cada administració", ha dit el cap de vacunació de l'EMA. Per Cavalieri, en cas que es demostri necessari rebre una dosi de la vacuna cada cert temps, les inoculacions es podrien fer a l'inici de l'hivern, com es fa amb la grip. "Això podria incrementar la resposta immunitària quan més es necessita", ha dit.

D'altra banda, Cavalieri ha comunicat les conclusions d'un estudi de l'EMA que apunta que les vacunes d'mRNA contra la covid-19, les de Pfizer i Moderna, són segures en embarassades. "L'estudi no troba cap signe d'un augment del risc de complicacions en l'embaràs, avortaments, parts prematurs o efectes adversos en els nounats", diu el document.