La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha apuntat aquest dijous que el seu executiu està "valorant la possibilitat" de desplegar caça-bombarders a Bulgària com a part de l'operatiu dissuasori de l'OTAN davant una hipotètica invasió de Rússia a Ucraïna. Els avions se sumarien a les forces que l'Estat ja té a Lituània i als dos bucs que envia aquesta setmana a la zona. En declaracions als mitjans, Robles ha recordat que l'Estat aposta per una "resposta diplomàtica" que permeti "una desescalada" del conflicte, però ha recordat que la posició de tots els països de l'OTAN és clara: "Rússia no pot dir a cap país el que ha de fer, i l'OTAN defensarà i protegirà la sobirania de qualsevol país que vulgui entrar a l'OTAN".

Robles ha recordat que l'Estat "ja participa a l'OTAN" i "és un aliat seriós" com ho demostra el desplegament de tropes a Letònia, amb més de 350 efectius "des de fa sis anys".

En aquest marc ha recordat que el passat dilluns es va afegir un buc caça-mines a les flotes del Mediterrani i el Mar Negre per participar en la missió permanent de l'OTAN.

També ha apuntat que "en tres o quatre dies" embarcarà la fragata Blas de Lezo, que, de la mateixa manera que en el cas del caça-mines, "s'ha avançat" d'acord amb els plans estratègics de l'OTAN.