Un total de 125 empleats de l’Església catòlica a Alemanya, incloent-hi sacerdots, professors i administradors, homosexuals, han sortit de l’armari i han clamat pel final de la discriminació cap a les persones LGBTIQ+. Així ho demanden en el marc d’una iniciativa denominada «#OutInChurch que advoca per «una Església sense por» de manera que aquestes persones puguin viure i treballar obertament com a persones LGBTIQ+ a l’Església.

En aquest sentit, exigeixen un canvi en la legislació laboral de l’Església perquè l’orientació sexual i la identitat de gènere deixin de ser motiu d’acomiadament.

A més, demanen que s’eliminin de l’ensenyament eclesiàstic les declaracions «difamatòries sobre el gènere i la sexualitat» i es defensi «el ple accés a tots els camps d’activitat i ocupació a l’Església sense discriminació».

Les «declaracions antiquades de la doctrina de l’Església» sobre la sexualitat i el gènere han de ser revisades «sobre la base de les troballes teològiques i cientificohumanes», segons reclamen.

A més, ‘#OutInChurch’ anomena totes les persones LGBTIQ+ que treballen a temps complet o de manera voluntària per a l’Església catòlica a què s’uneixin a la iniciativa, i insta els bisbes que declarin públicament el seu suport a la iniciativa.