Paislee Shultis, una nena nord-americana que va desaparèixer el 2019, ha estat trobada en vida gairebé tres anys després. La policia de l'estat de Nova York l'ha rescatat d'una habitació secreta on la tenien tancada els seus pares, que n'havien perdut la custòdia.

Shultis, que ara té sis anys, està bé de salut i ja torna a estar amb el seu tutor legal i la seva germana gran, segons la policia.

La nena va desaparèixer el juliol del 2019 al comtat de Tioga, Nova York. Les autoritats ja van considerar aleshores que l'havien segrestada els seus propis pares, Kimberly Cooper, de 33 anys, i Kirk Shultis Jr., de 32 anys, a qui se'ls havia retirar la custòdia per haver-la posat en perill.

Habitacle on tenien amagada la nena NEW YORK POST

Aquest dilluns, la policia de l'estat de Nova York va ser alertada que Paislee podia estar retinguda en una casa de la ciutat de Saugerties, al comtat d'Ulster. Agents s'hi van presentar amb una ordre per registrar la casa, propietat de l'avi de la nena, Kirk Shultis Sr., de 57 anys. L'home era allà i va assegurar que no tenia coneixement del parador de la petita.

Però després d'una hora de registre, un dels detectius es va adonar que les escales que conduïen al soterrani de la casa amagaven un habitacle "petit, fred i humit". A dins, hi havia la petita Paislee.

El pare, així com la mare i l'avi de la nena van ser arrestats, tot i que posteriorment, els dos homes van quedar en llibertat a l'espera del judici. La dona, tenia una ordre pendent i va quedar ingressada a presó.

Segons el Centre nacional de nens desapareguts dels Estats Units, la majoria de desaparicions d'infants es resolen en poc temps, a excepció dels casos en què els culpables són la pròpia família. Aleshores, la mitjana de temps ronda els 10 mesos.