El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha desmentit els rumors sobre la seva fugida amb un vídeo gravat per ell mateix davant la seu del govern a Kiev un dia després que Rússia hagi declarat la guerra al seu país. Acompanyat del nucli dur del seu executiu, el màxim mandatari polític ucraïnès ha assegurat que tothom continua a Kiev, igual que l'exèrcit ucraïnès i la ciutadania.

"Tots som aquí, defensant la nostra independència. I així continuarà essent. Glòria als nostres defensors. Glòria a les nostres defensores. Glòria a Ucraïna", afirma al vídeo. El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha repiulat el vídeo amb un missatge en què mostra un respecte "profund" per Zelenski i "la gent valenta" d'Ucraïna. Alhora ha assegurat que "l'esperit d'una Ucraïna lliure i democràtica és fort".

De la mateixa manera, Zelenski ha difós a través de Twitter una trucada amb el seu homòleg nord-americà, Joe Biden, durant la qual han conversat sobre "l'enfortiment de sancions" a Rússia, l'ajuda "concreta" a la defensa d'Ucraïna i "una coalició contra la guerra". El president ucraïnès s'ha mostrat "agraït" amb els EUA pel "suport" al seu país.