S'enfronta a una doble lluita, com a soldat i com a pare. Aquesta és la situació que viu Alex Hook (alexhook2303), un soldat ucraïnès que s’ha viralitzat en els últims dies per gravar-se ballant en el front i publicar-ho a TikTok. Tot, enmig de la guerra que manté Rússia amb Ucraïna.

Michael Jackson i Nirvana són alguns dels artistes que han posat banda sonora al dia a dia del soldat ucraïnès en l'última setmana. Armat i vestit amb roba militar, Hook s’inventa enginyoses coreografies per a qualsevol cançó. Tot i això, encara que la imaginació del soldat ja ha aconseguit guanyar-se el cor de molts, la finalitat dels seus vídeos dista molt de la idea de fer-se popular. El soldat ucraïnès fa servir TikTok per demostrar a la seva filla que continua viu cada cop que marxa convocat a l'exèrcit.

@alexhook2303 #🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦 #🇺🇦🇺🇦🇺🇦💙💛 #Топ #ЗСУ #Рек #украинатикток #украинатикток #славаукраїні #Армия #ООС ♬ оригинальный звук - Tik Toker

Del seu perfil també hi destaquen alguns vídeos en els quals apareix la seva filla. La que ara és destinatària dels seus missatges, ha protagonitzat clips amb el soldat més viral del moment en més d’una ocasió. Pare i filla mostren al món el tàndem que formen en aquests vídeos, on no hi falta la música ni el sentit de l’humor.

@alexhook2303 #Любимка#прикол #дочки ♬ How You Like That - BLACKPINK

El soldat d’Ucraïna s'ha convertit en una icona d'un país que travessa una guerra. El missatge de positivisme que vol traslladar a la seva família ha superat les fronteres i ha aconseguit guanyar-se el cor de milers de persones arreu del món.

Arran de l'expectativa que ha generat el seu perfil, que suma més de 3 milions i mig de seguidors, eren molts els que en els últims dies es preocupaven per un silenci de més de quatre jornades. Tanmateix, el soldat ha reaparegut aquesta setmana i ha deixat un missatge per a tots els seus seguidors. “Estem vius. Seguim lluitant per la independència d’Ucraïna”, ha dit.

@alexhook2303 #🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦 #🇺🇦🇺🇦🇺🇦💙💛 #Топ #Рек #украинатикток #славаукраїні #Армия #ООС #война ♬ оригинальный звук - Ірина Грейцаровська

Encara que l'inici dels seus balls i missatges a través de TikTok es remunten al 2020, ara ha aconseguit fer la volta al món.