El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat aquest dimarts la prohibició de les importacions energètiques de Rússia, concretament de petroli i gas natural. En una roda de premsa, Biden ha anunciat noves represàlies contra Rússia per la invasió d'Ucraïna. "No participarem en el subsidi de la guerra de Putin", ha subratllat. Per la seva banda, el Regne Unit també apunta a les importacions russes de petroli, però aposta per reduir-les progressivament aquest any amb l'objectiu de no comprar més petroli rus a finals del 2022, segons ha anunciat el ministre d'Energia, Kwasi Kwarteng.

En el cas dels Estats Units, Biden ha dit que ha pres la decisió de prohibir les importacions energètiques russes després d'haver-la debatut amb els països europeus, però ha admès que aquests no podran seguir els mateixos passos per la dependència energètica que tenen del subministrament rus.

"Podem fer aquest pas; tanmateix, altres no el poden fer", ha dit Biden, que ha remarcat que els Estats Units estan treballant amb els països europeus per reduir la seva dependència energètica de Rússia. Per la banda britànica, Kwarteng ha assegurat que aquests mesos de transició a no comprar petroli rus donarà al mercat, les empreses i les cadenes de subministrament "temps suficient per substituir les importacions russes", que representen un 8% de la demanda del Regne Unit.