Brent Renaud, periodista nord-americà, ha mort a mans de les tropes russes en un atac a Irpin, als afores de Kíiv, a Ucraïna, segons ha informat el cap de la Policia de la regió de Kíiv, Andrii Nebitov, i recull la premsa ucraïnesa. ‘The New York Times’ ha confirmat la mort del reporter, que portava una acreditació antiga del rotatiu perquè va treballar per aquest mitjà en el passat.

Renaud, segons la seva biografia a Twitter, era un documentalista que amb el seu germà dirigia Renaud Brothers, una productora audiovisual que treballa amb HBO, les televisions NBC, Discovery i PBS, a més de mitjans com The New York Times i ViceNews.

El periodista, de 51 anys, ha perdut la vida per un tret i no ha estat l’únic implicat en els fets. Un altre reporter ha aconseguit sobreviure i ha sigut traslladat a un hospital, segons ha confirmat també el diari nord-americà.

«Avui, un corresponsal de 51 anys del famós diari ‘The New York Times’ ha mort tirotejat a Irpin. Un altre periodista ha resultat ferit. Ara mateix estem intentant treure la víctima de la zona de combat», ha apuntat Andrii Nebitov , que seguidament ha afegit: «Els invasors maten fins i tot periodistes de mitjans internacionals que estan intentant mostrar la veritat de les atrocitats de les tropes russes a Ucraïna».

A la publicació apareix una fotografia de la identificació de Renaud i una altra del seu passaport que confirma que es tracta d’un ciutadà nord-americà.