El multimilionari Elon Musk ha desafiat aquest dilluns el president rus, Vladímir Putin, a un «combat» cos a cos. El trofeu? Ni més ni menys que Ucraïna, escenari d’una ofensiva de l’exèrcit rus des de fa gairebé tres setmanes.

«Per la present desafio Vladímir Putin a un combat (cos a cos). El premi és Ucraïna», ha escrit a Twitter el fundador de la companyia espacial SpaceX, sense precisar la forma que prendria aquest duel.

«Accepta aquesta baralla?», ha preguntat Musk en un altre missatge en rus, dirigint-se directament al compte oficial en anglès de Twitter del Kremlin. I davant la incomprensió d’un dels seus més de 77 milions de seguidors, ha assegurat que parlava «completament seriosament».

No hi ha hagut resposta del Govern rus al missatge del magnat.

El multimilionari, nascut a Sud-àfrica, havia fet públic prèviament el seu recolzament a Kíiv, tuitejant «Ucraïna, aguanta» a principis de març, mentre saludava «el gran poble de Rússia, que no vol» la guerra.

També va respondre a una sol·licitud d’ajuda d’un funcionari ucraïnès activant el servei d’internet Starlink a Ucraïna i enviant equips a aquest país per ajudar a portar connectivitat a les àrees afectades per atacs militars russos.

Acostumat a fer-la grossa a Twitter

Musk està acostumat a la polèmica a Twitter. Al febrer va acusar el regulador borsari nord-americà, que li va imposar diverses sancions, de buscar emmordassar la seva llibertat d’expressió, i va comparar el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, amb Adolf Hitler en un missatge de recolzament als opositors a les restriccions sanitàries imposades pel govern. Després va esborrar aquesta publicació.