El governador de Texas, Greg Abbott, ha emès una declaració de desastre aquest dimarts per a 16 comtats després de registrar-se una cadena de tornados que ha causat la mort d’almenys una persona als Estats Units.

El Servei Meteorològic Nacional va rebre informes de 20 tornados als estats de Texas i Oklahoma aquest dilluns. Els mitjans locals van informar de la mort d’una dona de 73 anys després del pas d’un tornado per la seva casa a Sherwood Shores, al comtat de Grayson, a Texas, que va quedar completament destruïda.

Segons recull ‘The Texas Tribune’, almenys dues dotzenes de persones van resultar ferides en tot l’Estat després de registrar-se ratxes fortes de vent pel pas de diversos tornados que han arrencat arbres, destruït cases i edificis i han destrossat vehicles. Aquests prop de 20 o 25 tornados podrien haver causat danys a unes 1.000 cases al seu pas, tal com recull la cadena nord-americana CNN, que ha confirmat aquest dimarts alertes de tornado a l’est de Louisiana, el sud de Mississipí, gran part d’Alabama i una part del braç de Florida.