L’Exèrcit rus s’està retirant de les posicions a l’assetjada regió de Sumi, al nord-est d’Ucraïna, segons va informar el cap de l’administració militar regional, Dmitró Zhivitski, al seu canal de Telegram.

Segons les seves dades, les tropes russes van començar fa hores a retirar-se «activament» d’aquesta regió, que ha sigut especialment castigada pels atacs russos des que va començar la invasió, el 24 de febrer.

«La setmana passada vam veure una gran acumulació de tropes russes des de Bilopillia fins a Konotop i al voltant de Konotop (a prop de Sumi) hi van arribar noves columnes, es van atrinxerar i van terroritzar la població de la regió» de Sumi, va dir Zhivitski.

Va explicar que aquesta acumulació sobtada d’equips militars va poder deure’s al fet que els russos miraven de cobrir la retirada de les seves forces de zones pròximes. «Ara les columnes han abandonat el territori de la regió», va dir.

Expulsats

«Hem vist una gran quantitat d’equips que es dirigeixen de nou a Rússia, amb la nostra artilleria perseguint-los. Les Forces Armades d’Ucraïna i la defensa territorial els han expulsat a través de tota la regió de Txerníhiv (al nord, a prop de la frontera amb Bielorússia)», va dir Zhivitski.

Alhora, va reiterar que tot i que algunes forces russes encara es mantenen a la regió de Sumi, «el territori està sent alliberat d’invasors», informa l’agència Ukrinform.

Segons l’Estat Major General de les Forces Armades d’Ucraïna, del 24 de febrer al 3 d’abril, Rússia va perdre al voltant de 18.000 soldats, 644 tancs, 143 avions, 134 helicòpters i moltes altres armes i equips.