Dinamarca ha anunciat que expulsarà 15 diplomàtics russos, en línia amb les mesures adoptades per altres països de la Unió Europea, després de les informacions sobre la troballa de fosses comunes i la matança de civils a la ciutat ucraïnesa de Butxa.

«Aquest és un altre exemple de brutalitat, crueltat i crims de guerra, que aparentment han tingut lloc a Butxa», va dir el ministre danès d’Afers Exteriors, Jeppe Kofod, en una roda de premsa.

La mesura es produeix després que altres països de la Unió Europea, com França i Alemanya, anunciessin dilluns que expulsarien els diplomàtics russos.

Rússia parla de ‘fake’

Moscou, que afirma que les imatges de civils executats a Butxa eren productes falsos de la propaganda ucraïnesa i occidental destinada a desacreditar Rússia, va dir que prendria represàlies per l’expulsió, va informar RIA Nóvosti.

El Ministeri d’Afers Estrangers danès va dir que no volia tallar els llaços diplomàtics amb Moscou i que l’ambaixador rus i la resta de l’ambaixada no formaven part de l’expulsió.

El Servei de Seguretat i Intel·ligència danès va dir en un informe a principis d’aquest any que l’ambaixada russa ocupava diversos oficials d’intel·ligència involucrats en l’espionatge. «Volem enviar un senyal clar a Rússia que l’espionatge en territori danès és inacceptable», va dir Kofod.