Les fortes pluges que afecten l’estat de Rio de Janeiro des del cap de setmana ja han deixat, almenys, 18 morts, i sis persones continuen desaparegudes. Segons la Defensa Civil, prop de 30.800 persones s’han vist afectades pels lliscaments i inundacions provocats pels temporals intensos en diversos municipis de la regió, que es manté en estat d’alerta per noves precipitacions i corriments de terra. Així mateix, les autoritats van confirmar que la xifra de morts per les pluges ascendeixen a 18, de les quals 10 morir a la ciutat turística d’Angra dos Reis, a uns 160 quilòmetres de la capital, Rio de Janeiro. D’altra banda, s'han verificat sis defuncions al municipi de Paraty, també localitzat al litoral de l’estat de Rio de Janeiro, i les ciutats de Mesquita i Cachoeiras de Macau han patit un mort cada una fins ara. Més de 2.000 persones han hagut de ser desallotjades a causa dels xàfecs del cap de setmana a tot l’estat.

Ahir a la tarda, el president brasiler, Jair Bolsonaro, i el governador de Rio de Janeiro, Claudio Castro, van sobrevolar en helicòpter la regió afectada per les pluges i van visitar el barri de Monsuaba, a Angra dos Reis, la zona més afectada pels temporals, on van anunciar la construcció de cases per a les famílies que es van quedar sense. «És hora de sumar forces per reconstruir la regió», va assenyalar en el seu compte de Twitter el governador de Rio de Janeiro. Hores després, el Govern federal va anunciar l’alliberament de 2,4 milions de reals (uns 521 milions de dòlars) en recursos d’emergència per auxiliar en la reconstrucció de la ciutat, que té uns 210.000 habitants.

L’emergència es produeix poc més d’un mes després de la tragèdia causada pels temporals estiuencs a la ciutat de Petrópolis, a la regió serrana de Rio de Janeiro, que va provocar, almenys, 233 morts i en la qual van desaparèixer quatre persones.