Almenys setze persones han resultat ferides aquest dimarts en el tiroteig que hi ha hagut a l'estació de metro 36th de Brooklyn, a Nova York, segons han confirmat fonts oficials de l'Ajuntament novaiorquès en roda de premsa. Deu de les víctimes presenten ferides de bala i cinc estan en estat crític però estable. Els ferits també estan essent tractats per inhalació de fum i atacs de pànic. La policia continua buscant l'agressor, del qual alerta que pot ser perillós, per la qual cosa les autoritats han recomanat als novaiorquesos que estiguin "vigilants". De moment ha transcendit que la Policia no investiga l'incident com un acte de terrorisme.

Imatges distribuïdes en les xarxes socials mostren a diverses persones ferides i cobertes de sang sent ateses en una andana de l'estació del carrer 36 a Brooklyn, al barri de Sunset Park, una zona amb una gran població mexicana. També s'han publicat algunes fotografies d'un vagó de metre ple de fum. Un testimoni, Yav Montà, ha dit a la CNN que el tiroteig, que inicialment "sonava com a focs artificials", s'ha originat al vagó en el qual viatjava aquest matí al costat d'unes 40 o 50 persones.

S'ha identificat l'autor dels trets com un home negre, d'un metre seixanta-cinc d'alçada, corpulent, vestit amb un jersei de caputxa gris, una armilla de construcció de color verd i una màscara antigàs. Segons la policia, l'individu s'ha col·locat la màscara, ha llençat una bomba de fum i ha obert foc contra els passatgers del metro de camí cap a Brooklyn.

L'alcalde de Nova York, Eric Adams, ha assegurat a través d'un comunicat que està al cas de les últimes informacions sobre l'incident, i ha demanat als ciutadans que s'allunyin de la zona de Brooklyn per permetre als serveis d'emergència treballar en les millors condicions possibles. En la zona pròxima a l'atac, situada al barri de Sunset Park, els carrers s'han tallat al trànsit, les escoles pròximes han estat confinades i estan concentrades nombroses ambulàncies i unitats policials, inclosos camions de la brigada especialitzada en bombes.

Així mateix, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha estat informat del tiroteig i manté contacte amb Adams i la policia "per oferir qualsevol assistència, si es necessita".

Caos a Time Square per una explosió

Diumenge a la tarda, la famosa plaça de Times Square de Nova York també va ser escenari d’un episodi de pànic col·lectiu, quan va sonar una forta explosió que va sorprendre les persones que es trobaven allà. El terrabastall es va sentir al voltant de les 19 hores (hora local) i va sortir del sistema de clavegueram. De seguida va començar a sortir fum d’algunes de les clavegueres. Això va provocar la por i el desconcert dels presents, que es van apressar a sortir corrents i cridant del lloc.