Oleg Tinkov, sancionat pel Regne Unit, ha assegurat a les xarxes socials que «el 90% dels russos estan en contra de la guerra» a Ucraïna.

«Els empresaris intenten salvar el que queda dels seus actius. Evidentment, hi ha subnormals que dibuixen la Z –símbol de l’operació militar especial–, però de subnormals n’hi ha un 10% a cada país. El 90% dels russos està en contra de la guerra», va escriure Tinkov a Instagram.

El magnat, que resideix habitualment a l’estranger, va afegir: «No veig ni un sol beneficiari d’aquesta guerra boja. Gent innocent i soldats estan morint».

«Els funcionaris del Kremlin estan en estat de xoc perquè no només ells, sinó tampoc els seus fills podran anar aquest estiu al Mediterrani», va comentar.

També va ironitzar amb l’estat de l’Exèrcit rus durant l’actual «operació militar especial» en assegurar que «els generals en despertar-se amb ressaca es van adonar que tenen una merda d’Exèrcit».

«Nepotisme, adulació i servilisme»

Tinkov es va preguntar com pot ser bo l’Exèrcit «si totes les altres coses al país són una merda», un país on impera el «nepotisme» «l’adulació» i el «servilisme».

Per tot això, Tinkov va demanar en anglès a Occident que «donin a míster Putin una clara sortida per salvar la cara i aturar aquesta matança».

«Sisplau, sigueu més racionals i humanitaris», va insistir el fundador del Banc Tinkoff, el segon emissor de targetes de crèdit a Rússia.

Altres oligarques russos havien criticat la intervenció russa a Ucraïna, però pocs han sigut tan durs com Tinkov, amb l’excepció de Mikhaïl Khodorkovski, que va complir 10 anys de presó per enfrontar-se al cap del Kremlin i que ara resideix a Europa.