L’esquerrà Jean-Luc Mélenchon ha considerat una «molt bona notícia» la derrota de Marine Le Pen en les eleccions presidencials que França ha celebrat aquest diumenge, però també ha remarcat que el guanyador, Emmanuel Macron, és «el president pitjor elegit de la Cinquena República».

El líder de La França Insubmisa va demanar als seus seguidors no recolzar l’extrema dreta ni abstenir-se en la segona volta de les presidencials. Tot i que això podria haver permès la victòria de Macron, Mélenchon ha assenyalat que el president i les seves polítiques de tall neoliberal són l’objectiu a batre de cara a les eleccions legislatives que França celebra el 12 i el 19 de juny per elegir els diputats de l’Assemblea Nacional.

«La campanya comença ara», ha remarcat davant els seus seguidors Mélenchon, que busca convertir-se en el primer ministre de la república. «La democràcia ens dona els mitjans per canviar el rumb».

El dirigent de l’esquerra gal·la va obtenir el 19,58% dels vots en la primera volta de les presidencials franceses del 2017, un resultat que va millorar en la primera volta d’aquest any, quan va arribar al 21,95% dels sufragis, quedant molt a prop de superar Le Pen i colar-se en la segona volta per primera vegada en la història del partit ecosocialista.