La líder de la banda de música punk i col·lectiu activista Pussy Riot, Maria Alyokhina, ha fugit de Rússia disfressada de repartidora de menjar, segons publica el rotatiu 'The Times'. La banda és mundialment coneguda per l'oposició al president del país, Vladímir Putin, una postura que ha costat als membres del grup condemnes de presó i arrestos domiciliaris.

A principis d'abril el govern de Putin va anunciar que convertiria l'arrest domiciliari que complia Alyokhina en pena de presó. La cantant va decidir aleshores fugir del país, i va esquivar la policia disfressada de repartidora. Fora del país, l'agenda de l'activista té diverses cites culturals, una d'elles un concert de Pussy Riot a la sala Razzmatazz de Barcelona el pròxim 1 de juny.

Alyokhina va deixar al pis dels amics on complia l'arrest domiciliari el seu telèfon mòbil, per evitar, així, poder ser localitzada, i, un cop va despistar els policies que vigilaven l'apartament, un amic la va dur en cotxe fins a la frontera amb Bielorússia. Des d'allà, l'activista va trigar una setmana a arribar a Lituània.

A banda del concert de l'1 de juny a la sala Razzmatazz, Pussy Riot té actuacions previstes l'endemà a Saragossa i el 4 de juny a Madrid.