Un comandant de l’Exèrcit rus capturat per Ucraïna serà el primer membre de les forces armades de Moscou a ser jutjat en territori ucraïnès, segons ha anunciat la fiscal general d’aquest país, Irina Venedíktova.

Vadim Shishimarin, comandant de la unitat 32010 de la quarta divisió cuirassada de la Guàrdia Kantemirovskaia de la regió de Moscou, s’asseurà a la banqueta pel presumpte assassinat d’un civil a la regió de Sumi, al nord-est d’Ucraïna, ha revelat la fiscal en el seu compte de Facebook.

Segons la investigació de la fiscalia, el 28 de febrer passat Shishimarin, de 21 anys, va matar un home desarmat que anava amb bicicleta per la carretera a la localitat de Txupajivka.

Arran d’un atac de l’Exèrcit ucraïnès, a la columna del comandant hi va haver una desbandada i l'acusat, en companyia de quatre soldats més, va fugir en un vehicle civil confiscat per la força.

Em arribar a Txupajivka, es van trobar amb la víctima, de 62 anys, que anava parlant per telèfon, i Shishimarin li va disparar al cap amb una metralladora per evitar que els delatés a les tropes ucraïneses.

Més tard, el comandant va ser capturat per les forces de Kíiv, i el 4 de maig passat el Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU) va publicar un vídeo en què confessava haver disparat contra un civil.

Shishimarin s’enfronta a entre 10 i 15 anys de presó o a una pena de cadena perpètua si és condemnat pels càrrecs de què se l’acusa, violació de les lleis de la guerra, en combinació amb assassinat premeditat.