La fiscalia d'Ucraïna investiga ja més d'11.000 casos de crims de guerra i 40 sospitosos. "Estic segura que en un futur pròxim veurem altres casos traslladats als jutjats i els autors compareixent davant els jutges. Garantirem que arribin al seu final lògic", ha apuntat la fiscal general ucraïnesa, Irina Venediktova. "Està en mans d'Ucraïna i de la comunitat internacional acabar amb la impunitat. És una responsabilitat que estem portant sobre les nostres espatlles per l'actual generació i les futures. Hem permès que Rússia estigués massa temps impune per les seves accions criminals", ha avisat Venediktova. En paral·lel, i en el 80è dia del conflicte armat, l'alcalde de Khàrkiv ha assegurat que les tropes russes s'han retirat de la ciutat.

"Han bombardejat constantment Khàrkiv perquè estaven molt a prop de la ciutat però, gràcies a la defensa territorial i a les Forces Armades ucraïneses, s'han retirat lluny de la ciutat en direcció a la frontera", ha afirmat Ihor Terekhov en declaracions a la BBC. Terekhov apunta que les tropes russes només haurien aconseguit entrar a una petita part de la ciutat –la segona més poblada d'Ucraïna, al nord-est del país- durant un breu període de temps. El batlle de Khàrkiv ha assenyalat que la ciutat està "en calma", sense cap bombardeig en els últims cinc dies i que la gent hi està tornant progressivament. Terekhov ha garantit que els ciutadans tindran subministrament d'aigua, gas i electricitat, però ha lamentat que molts edificis han quedat totalment destruïts o afectats pels bombardejos.

"Haurem de fer una immensa tasca de reconstrucció", ha reconegut l'alcalde de Khàrkiv. D'altra banda, el cap de la intel·ligència militar d'Ucraïna, el general Kirilo Budànov, ha pronosticat que la guerra es pot allargar fins a finals d'any. "El punt d'inflexió pot arribar durant la segona quinzena d'agost i la majoria d'acció de combat s'haurà acabat quan arribi el Cap d'Any", ha asseverat Budànov en una entrevista a la cadena britànica Sky News. No obstant això, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha afirmat desconèixer encara quan pot durar la guerra i ha criticat els països que bloquegen les sancions a Rússia, sense citar-ne però cap en concret.