L’expresident dels Estats Units Donald Trump ha sigut entrevistat per la televisió britànica i part del contingut, que s’emet aquest dilluns de manera íntegra a les 21 hores, ha sigut publicat a Twitter per la mateixa cadena, Talk TV.

En aquest minut i sis segons en què Trump analitza què faria a Ucraïna, ha sigut molt clar i, com sempre, s’ha mostrat vehement al defensar les seves idees.

«Putin utilitza la ‘paraula N’. Jo l’anomeno la ‘paraula N’. Ell utilitza la ‘paraula N’, la paraula ‘nuclear’ tota l'estona. Això és un no-no, se suposa que no has de fer això. L’utilitza diàriament», explica en la gravació.

«Molta por»

«I tothom té molta por, molta por, molta por. I com que tenen por, ell la utilitza [la paraula nuclear] cada vegada més. És per això pel que està fent el tipus de coses que està fent», assegura el que va ser president dels Estats Units, Donald Trump, durant quatre anys.

«Ell [Putin] pensa que tenen tanta por que ningú es posarà mai amb ells [els russos] perquè són estúpids», insisteix.

«Poder submarí»

I assenyala que, en lloc que l’actual president dels Estats Units, Joe «Biden, digui: ‘Oh, té armes nuclears’, i ell continua dient que té armes nuclears...», continua, cal tenir en compte que «[nosaltres] tenim millors armes i tenim el poder submarí més gran de la història», afirma, en velada amenaça al president rus.

«Jo li diria que ‘tenim molt més que tu. Molt, molt més poder que tu. I tu no pots tornar a utilitzar aquesta paraula [nuclear] mai més», assegura Trump, «i si ho fas –assenyala– tindrem problemes», conclou l’expresident.