Rússia crearà 12 unitats militars a la seva frontera occidental abans de final d’any. D’aquesta forma, busca respondre al que considera un augment de les amenaces militars de l’OTAN, davant la futura incorporació de Finlàndia i Suècia a l’Aliança Atlàntica, segons ha explicat aquest divendres el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú.

«Els nostres veïns més pròxims, Finlàndia i Suècia, han sol·licitat unir-se a l’OTAN. Per tant, la tensió continua creixent a l’àrea de responsabilitat del Districte Militar Occidental», ha apuntat Xoigú durant una reunió de la junta directiva del Ministeri de Defensa rus, segons ha informat l’agència Interfax.

En aquest context, el ministre de Defensa rus ha afegit que estan «prenent les contramesures adequades». «Sota aquestes condicions, estem millorant activament la composició de combat de les tropes. Per a final d’any, es formaran 12 unitats i subunitats militars al Districte Militar Occidental», ha remarcat.

Dimecres, Finlàndia i Suècia van presentar la seva sol·licitud d’adhesió a l’OTAN, una decisió que els dos parlaments han pres després de la invasió russa d’Ucraïna, que ha augmentat la inseguretat dels dos països nòrdics i els ha portat a abandonar la seva històrica neutralitat. De moment, Turquia s’oposa a l’entrada a l’Aliança Atlàntica dels dos territoris, ja que els acusa de refugiar els «terroristes» del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).