La Rada Suprema, el Parlament ucraïnès, ha prorrogat avui per 90 dies més, fins al pròxim 23 d’agost, la llei marcial i la mobilització general al país, després que fa uns dies el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, firmés els decrets corresponents. Així ho ha comunicat a Telegram el diputat de Golos (Veu), Yaroslav Zheleznyak, informa l’agència Ukrinform.

El mateix 24 de febrer, dia de l’inici de la invasió russa a Ucraïna, es va imposar la llei marcial al país fins al 26 de març, que es va prorrogar després en dues ocasions per 30 dies més, primer fins al 25 d’abril i després fins al 25 de maig. També el 24 de febrer Zelenski va firmar un decret que introduïa la mobilització general a Ucraïna.

Dimecres passat el president va firmar els decrets sobre la pròrroga del règim legal de la llei marcial i el termini de la mobilització general i va expressar la seva esperança que la Rada Suprema recolzés aquesta decisió «en un futur pròxim». «El nostre exèrcit i tots els que defensen l’Estat han de tenir totes les eines legals per actuar amb constància», va dir llavors.