Una nena d’11 anys, Miah Cerrillo, va sobreviure a la matança d’Uvalde cobrint-se amb la sang d’un company de classe i fingint estar morta mentre escoltava trets i crits, va explicar la menor a una periodista de CNN. El testimoni es va obtenir en una entrevista fora de les càmeres.

Miah, que d’acord amb el canal està tan traumatitzada que no pot parlar amb homes, va narrar l’horrorós atac perpetrat dimarts per Salvador Ramos, de 18 anys, que va assassinar 19 nens i dues mestres a l’escola primària Robb a Uvalde, una comunitat majoritàriament llatina de Texas.

La classe de Miah estava veient televisió en una sala amb dues mestres quan van rebre el missatge que hi havia algú disparant dins de l’escola, va narrar la nena segons CNN.

Una de les mestres va anar a la porta i es va posar davant de Ramos, que la va seguir dintre del saló, li va dir «bona nit» i li va disparar. De seguida, va obrir foc amb un rifle semiautomàtic contra l’altra mestra i els nens.

Miah diu haver vist bales volant al voltant. CNN va informar que fragments de bala la van impactar a les espatlles i al cap.

Ramos va anar al saló de classes contigu, i ella de seguida va sentir més trets i crits. Les bales van parar, i va començar a sentir «música trista».

Van trucar per telèfon

La nena diu haver arribat al telèfon d’una mestra al costat d’un amic per trucar al servei d’emergència demanant ajuda. «Tenim problemes», va dir.

Espantada que Ramos tornés i la matés, es va cobrir amb la sang d’un company de classe que va morir al seu costat i va fingir estar morta durant el temps que per a ella van ser com tres hores.

D’acord amb CNN, Miah va dir no poder dormir i estar perdent el cabell després de l’atac. La seva mare, Abigale Veloz, va obrir una recaptació de diners en línia a través de GoFundMe per costejar tractament psicològic i mèdic.

«Ella és una sobrevivent del tiroteig de l’escola d’Uvalde. El seu saló de classes va ser atacat», va escriure Veloz a la pàgina on hi ha una foto de Miah.

«Ella necessitarà molta ajuda amb el trauma que està vivint. La meva filla és una persona increïble i és una bona germana. Ella necessitarà ajuda amb les despeses mèdiques causades per un fragment de bala a l’esquena».

La tarda d’aquest divendres, les donacions superaven els 270.000 dòlars, amb una meta inicial de 10.000.