La periodista Yessenia Mollinedo Falconi i la càmera Sheila Johana García Olivera, del portal de notícies El Veraz, van ser assassinades a trets dilluns a la tarda a la localitat de Cosoleacaque, a l’estat mexicà de Veracruz. «La Fiscalia General de l’Estat informa que s’ha obert una carpeta d’investigació davant els lamentables fets en els quals han perdut la vida Yessenia Mollinedo Falconi i Sheila Johana García Olivera al municipi de Cosoleacaque», va afirmar la fiscalia de l’estat mexicà en el seu compte oficial de Twitter. A més, la fiscal general, Verónica Hernández Giadáns, va assegurar «que no hi haurà impunitat». «S’esgotaran totes les línies d’investigació, inclosa la seva activitat periodística», va afegir en un altre missatge publicat en xarxes socials.

Per la seva part, el governador de Veracruz, Cuitláhuac García Jiménez, va lamentar l’assassinat de les dues comunicadores i va informar que «s’ha activat ja una operació coordinada de recerca dels responsables», segons va informar el diari ‘El Universal’.

Diversos individus armats van obrir foc contra la periodista i la càmera quan estaven en un cotxe davant un camp de futbol a la colònia Cerro Alto, a la localitat de Cosoleacaque, i posteriorment van fugir. Yessenia Mollinedo, que dirigia el portal de notícies, va ser traslladada a un hospital de la localitat, on va morir, i Johana García Olivera, càmera, també va morir poc després del tiroteig, segons van recollir diferents mitjans locals.

Aquests dos nous assassinats es produeixen només quatre dies després que el cos del periodista Luis Enrique Ramírez Ramos, columnista d’‘El Debate’ i fundador del portal de notícies Fuentes Fidedignas, fos trobat a Culiacán, a l’estat mexicà de Sinaloa, embolicat en una bossa de plàstic.