El líder nord-coreà, Kim Jong-un, va expressar el seu «ple suport» al president de Rússia, Vladímir Putin, amb motiu de la celebració diumenge del dia nacional d’aquest país.

El dictador nord-coreà va enviar un missatge congratulatori al mandatari del Kremlin i a tot el poble rus, sense fer cap menció a la guerra d’Ucraïna, segons recull l’agència estatal nord-coreana KCNA.

Kim Jong-un va lloar que sota el lideratge de Putin Rússia ha «aconseguit audaçment superar tota mena de desafiaments i dificultats» a què s’ha enfrontat el país «a l’hora d’arribar a la causa justa de la defensa de la dignitat, seguretat i dret al desenvolupament».

El líder nord-coreà va reafirmar la «postura de valorar l’amistat entre tots dos països», que segons va dir «s’ha transmès al llarg d’una llarga història», i va mostrar voluntat d’«expandir i desenvolupar» aquesta relació «d’acord amb les demandes de la nova era i de les aspiracions de tots dos pobles».

Kim Jong-un va destacar així mateix que l’amistat i cooperació entre Moscou i Pyongyang «ha entrat en una nova fase» des de la primera cimera que tots dos líders van celebrar el 2019.

El líder nord-coreà confia que «la cooperació estratègica i tàctica entre tots dos països es faci més estreta».

Kim Jong-un i Putin es van reunir a Vladivostok l’abril del 2019, després de la segona cimera celebrada dos mesos abans a Hanoi entre el líder nord-coreà i l’anterior president nord-americà, Donald Trump, per abordar el procés de desarmament a la península coreana.

El diàleg entre els Estats Units i Corea del Nord es manté congelat des d’aquesta fallida cimera, i la península està sumida en una escalada armamentística a causa dels constants tests de míssils de Pyongyang i a la resposta dels aliats, a què se suma la possibilitat d’un nou assaig atòmic de l’hermètic règim.