La Cambra baixa del Parlament polonès ha rebutjat aquest dijous el projecte de llei per legalitzar la interrupció voluntària de l’embaràs.

La votació a la Cambra, coneguda com a Sejm, ha tingut lloc després d’una primera lectura del text, que va començar dimecres, i un debat que es va allargar fins a altes hores de la nit. Així, 175 diputats han votat a favor de la mesura davant dels 265 que hi han votat en contra.

El document ha sigut elaborat per la iniciativa ciutadana Avortament Legal Sense Compromís Previ, que advoca, entre altres coses, per un dret a l’avortament legal i gratuït fins a la setmana 12 d’embaràs, segons informacions del diari ‘Rzeczpospolita’.

El text aposta també per despenalitzar la interrupció de l’embaràs de manera independent a partir dels tretze anys.

Des del 1993, la legislació polonesa només permet l’avortament en cas de violació, incest o si l’embaràs comporta riscos per a la salut de la mare o el fetus. L’octubre del 2020, Varsòvia va declarar inconstitucionals els avortaments practicats en cas que el fetus tingui trastorns irreversibles del desenvolupament, cosa que va donar lloc a nombroses protestes.