Nou tiroteig amb víctimes als Estats Units. Almenys sis persones han mort i altres 24 han estat hospitalitzades a conseqüència d'un nou incident amb armes de foc a la ciutat Highland Park, ubicada a 50 quilòmetres al nord de Chicago (a l'estat d'Illinois), durant una de les desfilades amb motiu de la festa nacional del 4 de juliol, segons han informat les autoritats locals.

Els vídeos gravats pels assistents a la desfilada mostren el moment dels fets. A les imatges es veu gent corrent en sentir els trets, al cap de 10 minuts d'iniciar-se la festa, que ha acabat en caos i pànic. Alguns testimonis han dit haver sentit diversos trets, almenys una vintena.

Un portaveu de l'FBI de Chicago ha explicat que s'han desplaçat efectius fins al lloc dels fets, informa CNN. Així mateix, l'alcaldessa de Chicaco, Lori Lightfoot, ha indicat al departament de policia de la seva ciutat que brindi assistència a Highland Park.

La policia ha assegurat que encara estan buscant al sospitós, ha establert un perímetre en el centre de la ciutat i ha demanat als ciutadans que es refugiïn en els seus domicilis.

l’autor del tiroteig a Highland Park ha utilitzat un rifle, i es tractaria d’un home blanc d’entre uns 18 i 20 anys, encara a la fuga.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, han pogut definir –a part de l’edat– que el jove té els cabells llargs de color negre, que és de constitució petita i que portava una samarreta blanca o blava.

Des d’una teulada

Diversos testimonis havien informat a mitjans locals que el jove estava disparant des d’una teulada, una acció que les forces de seguretat estan intentant determinar.També, el comandant Chris O’Neil ha demanat als veïns que busquin refugi, perquè es considera que l’autor del tiroteig podria estar encara «armat i ser perillós».