Els serveis d’emergència han mantingut durant tota la nit les seves operacions de recerca a la glacera de la Marmolada, als Alps italians, per mirar de localitzar unes 17 persones que continuen desaparegudes en aquesta zona després del despreniment d’ahir diumenge.

Les autoritats locals han localitzat almenys sis cadàvers, entre els quals hi ha els de tres persones de nacionalitat italiana i una d’origen txec, segons fonts policials. Una pista de gel a Canazei serveix d’improvisat dipòsit de cadàvers.

El fiscal de Trento, Sandro Raimondi, ha actualitzat avui la xifra de víctimes i ha confirmat també vuit ferits i 17 desapareguts, segons ‘Il Corrierre della Sera’. Un portaveu de la Direcció Nacional de Salvament Alpí, Fabio Bristot, ja va admetre diumenge a la nit que «serà difícil trobar-hi algú amb vida».

Drons

Els equips de recerca han utilitzat drons equipats amb càmeres tèrmiques per intentar localitzar els desapareguts, mentre les famílies esperen alguna notícia des dels Dolomites, convertits en epicentre de la tragèdia. El primer ministre, Mario Draghi, té previst desplaçar-se a la zona.

Els investigadors sospiten del despreniment d’un serac, un bloc de gel dins d’una glacera, que ho va arrasar amb tot al seu pas, inclosos grups sencers de muntanyencs. Les autoritats temen que no es pugui identificar totes les víctimes, ja que l’allau de gel i pedres ha provocat greus danys en els cossos, informa la cadena Rai.

Els municipis de la zona han emès ordres per evitar la zona afectada fins que s’hagin completat les tasques de recerca i l’àrea torni a ser segura.