La Xina ha decretat un confinament que afecta 1,7 milions de persones a la província d’Anhui (est), on aquest dilluns es van reportar uns 300 nous casos de covid com a part d’un rebrot de l’epidèmia a certes regions.

El gegant asiàtic està adoptant un enfocament ferm davant el virus, amb grans campanyes de detecció, quarantenes obligatòries i confinaments quan apareixen alguns casos.

La renovada epidèmia a Anhui arriba en un moment en què l’economia xinesa s’està recuperant lentament del confinament de Xangai, aixecat després de diversos mesos.

Dos municipis de la província, Sixian i Lingbi, han anunciat tancaments que afecten més d’1,7 milions de persones. Només poden sortir de casa per fer-se la prova.

L’emissora pública CCTV va transmetre imatges de carrers buits a Sixian durant el cap de setmana, amb els veïns fent cua per fer-se la seva sisena prova de PCR en uns dies.

El Ministeri de Salut va informar dilluns 287 nous casos positius per a Anhui, cosa que eleva el total a més de 1.000 per a la província en els últims dies.

El governador provincial, Wang Qingxian, va instar les autoritats a «implementar proves ràpides», així com posar en quarantena i reportar els casos al més aviat possible.

Vestits protectors

Les fotos que circulen a les xarxes socials i verificades per AFP mostren centenars de persones vestides amb vestits protectors complets fent cua a Wuxi, una ciutat de Jiangsu. Aparentment estan esperant abordar els autobusos per arribar als centres de quarantena.

Hospitals

Algunes fotos mostren nadons vestits amb roba protectora blava, carregats a collibè per persones que arrosseguen maletes i esperen a fora d’un hospital sota una calor sufocant. Les temperatures a Wuxi han arribat als 36 graus en els últims dies.

El nombre de casos continua sent molt baix a la Xina en comparació amb la gran majoria d’altres països.

Però les autoritats tenen la intenció de limitar la circulació del virus tant com sigui possible a causa dels recursos mèdisc limitats en certs llocs i la taxa relativament baixa de vacunació entre els avis.

Aquesta estratègia, però, pesa molt sobre l’economia del gegant asiàtic.

L’única relaxació notable adoptada en les últimes setmanes per les autoritats: la quarantena a l’arribada a la Xina es redueix ara a 10 dies, davant els 21 inicials.