Almenys 130 persones han sigut arrestades a la Unió Europea (UE) durant un dispositiu que va mobilitzar 22 països, a més de les agències Frontex, Interpol i Europol, contra el tràfic de persones, cosa que va permetre també la identificació de 130 possibles víctimes, moltes d’elles menors d’edat.

Segons va anunciar aquest dimarts l’Europol, amb seu a la Haia, més de 22.480 agents de diferents països europeus van participar en el dispositiu, que va durar diversos dies i va incloure controls a les fronteres marítimes, terrestres i aèries europees, amb focus addicional en les rutes més utilitzades cap a Europa.

«Els agents van verificar la identitat de més d’11.130 menors, el grup més vulnerable dins de les persones objecte de tràfic i explotació. Molts són víctimes d’explotació sexual, mendicitat forçada o diferents tipus de delinqüència forçada, incloent-hi delictes menors i tràfic de drogues. També es converteixen en víctimes d’explotació laboral i esclavitud domèstica», va assenyalar l’Europol.

100 noves investigacions

De moment, les autoritats europees han arrestat més de 130 presumptes delinqüents, tot i que l’operació també va resultar en la identificació de fins a 60 nous sospitosos de formar part de la xarxa de tràfic de nens.

A més, s’han iniciat més de 100 noves investigacions relacionades amb aquest crim i en total s’han pogut identificar més de 130 potencials víctimes de trànsit de persones, entre els quals hi ha nombrosos menors d’edat.

Durant els dies de l’operació, la policia dels països participants va portar a terme controls en 13.500 ubicacions, més de 193.000 cotxes, unes 970.000 persones i més de 101.000 documents, cosa que també va permetre detectar més de 220 documents falsificats utilitzats per al tràfic de persones.

L’operació va mobilitzar, entre d’altres, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, els Països Baixos, Polònia, Romania, Espanya, Suècia, Ucraïna i el Regne Unit.