Un executiu rus vinculat al gegant energètic Gazprom va ser trobat mort a trets a la piscina de casa seva, en una nova mort misteriosa de l’onada que involucra magnats en el seu país.

Yuri Voronov, de 61 anys, va aparèixer sense vida a la seva luxosa mansió als afores de Sant Petersburg, amb una bala al cap, flotant a l’aigua i amb una pistola a prop.

Voronov dirigia una empresa de logística amb sucosos contractes amb Gazprom a l’Àrtic, segons va informar el ‘Daily Mail’.

Segons els primers informes, la investigació està atribuint la mort a una «disputa amb socis comercials», ja que la seva dona va declarar que l’empresari creia que els contractistes i els seus socis l’estaven estafant.

Les càmeres de seguretat no mostren visites ni intrusos en les hores prèvies.

Voronov s’uneix a la cada vegada més llarga llista d’empresaris russos que moren en circumstàncies sospitoses, molts amb vincles amb Gazprom. A més, és el tercer a perdre la vida al mateix suburbi de Sant Petersburg.

El milionari rus s’uneix així a aquesta luctuosa llista:

  • Leonid Shulman, cap de transport de Gazprom Invest, mort el 30 de gener.
  • Alexander Tyulakov, un altre alt executiu de Gazprom, mort el 25 de febrer.
  • Mikhail Watford va ser trobat mort a la seva casa de Surrey, Anglaterra, el 28 de febrer.
  • Vasily Melnikov, amo de l’empresa  de subministraments mèdics MedStom, va ser trobat mort juntament amb la seva família a Nijni Nóvgorod al març.
  • Vladislav Avayev, exvicepresident de Gazprombank, va ser trobat mort amb la seva dona i la seva filla al seu pis a Moscou el 18 d’abril.
  • Serguei Protosenya, executiu del productor de gas Novatek, que és parcialment propietat de Gazprom, va ser trobat mort a Lloret del Mar el 19 d’abril.
  • Ievgeny Palant, un multimilionari del sector de telèfons mòbils, va ser trobat sense vida juntament amb la seva dona amb ferides de punyalades.
  • Al maig, el multimilionari Aleksander Subbotin, de 43 anys, ex alt executiu del gegant energètic Lukoil, també va ser trobat mort.