Una de les universitats més grans del Canadà, la de Colúmbia Britànica, acollirà al seu campus una botiga de marihuana, la primera del món en una institució educativa, malgrat l’oposició de part dels residents de Vancouver.

La companyia Burb Cannabis ha assenyalat en un comunicat que ha rebut l’aprovació de les autoritats de Vancouver per a l’obertura de la botiga a la Universitat de Colúmbia Britànica.

El conseller delegat i fundador de Burb, John Kaye, ha qualificat la decisió com «una gran victòria després d’un polèmic debat sobre seguretat pública i adequació a la comunitat», i ha afegit que el rebuig dels veïns del campus universitari està basat en un estigma antiquat. Kaye ha dit que la botiga obrirà a la tardor, quan s’iniciï el nou curs universitari.

Oposició a la botiga

Els residents pròxims al recinte universitari han expressat la seva oposició a la instal·lació d’una botiga de marihuana a la institució educativa.

Una petició, llançada a la web Change.org i que ara com ara explica amb 1.891 firmes de suport, que l’obertura del local atraurà al campus clients que no són estudiants de la universitat ni residents de la zona.

Els residents també han dit que hi ha una escola primària a només 700 metres d’on s’instal·larà la botiga de marihuana.

A finals del 2018, el Canadà es va convertir

en el primer país desenvolupat a legalitzar el consum recreatiu de la marihuana als majors d’edat.

Des d’aleshores, el sector ha generat 11.000 milions de dòlars canadencs en vendes (8.500 milions de dòlars dels EUA) i genera uns 90.000 llocs de treball a l’any, segons un informe donat a conèixer a principis d’any.