Un noi togolès de 17 anys va aconseguir salvar la vida d’un nadó de quatre mesos durant un naufragi davant les costes de Líbia, en aigües italianes. Va ser un rescat agònic en què van morir diverses persones. El noi va perdre diversos amics durant el naufragi i es van viure moments difícils fins que van arribar els equips de rescat. Va passar el 27 de juny, però fins ara no han sortit a la llum les imatges del tràgic moment.

La precària embarcació en la qual viatjaven un grup d’immigrants va naufragar davant les costes de Líbia, i quan va arribar l’equip de rescat de Metges sense Fronteres (MSF), molts ja eren a l’aigua. Els rescatats van anar pujant un a un a la llanxa salvavides, i uns metres més enllà hi havia, sobre una taula, entre diverses persones, un nadó immòbil a l’espatlla de la seva mare. Va ser quan el noi de Togo va poder salvar la vida al nadó al col·locar-lo a les seves espatlles.

Segons va indicar el reporter que va poder presenciar el moment i que va captar les imatges, el fotoperiodista Michael Bunel, l’angoixa surava en l’ambient. Després d’uns segons de massatge cardíac, el nadó va reaccionar i es va posar a plorar. 

En total, l’oenagé va poder rescatar 71 persones, mentre que calculen que hi hauria 30 desapareguts en alta mar.