El líder del grup gihadista Estat Islàmic (EI) a Síria ha mort en un atac amb un dron de les forces dels Estats Units, segons ha confirmat el Pentàgon. Maher al-Agal ha estat abatut mentre conduïa una motocicleta a prop de Jindayris, a Síria, i un dels seus principals ajudants ha resultat greument ferit, ha assenyalat el portaveu del Comando Central del Departament de Defensa, el tinent coronel Dave Eastburn. L’Observatori Sirià de Drets Humans, una font de referència a la regió, ha confirmat que Agal ha mort en un atac amb drons.

La Força de Defensa Civil de Síria també ha revelat que una persona ha mort i una altra ha resultat ferida en un atac contra una motocicleta als afores de la ciutat d’Alep, però no ha identificat les víctimes. Hi ha poca informació disponible sobre Agal, a qui l’Observatori havia qualificat com a governador de l’Estat Islàmic per al Llevant.

L’atac ha tingut lloc cinc mesos després que una incursió nord-americana nocturna a la ciutat d’Atme, al nord de Síria, matés el líder general de l’EI, Abu Ibrahim al-Qurashi. Funcionaris nord-americans van dir llavors que Qurashi va morir després de fer detonar una bomba per evitar que el capturessin.