Diverses persones haurien mort o resultat ferides per trets aquest dilluns en una sèrie de tirotejos perpetrats a la localitat de Langley, a uns 40 quilòmetres als afores de Vancouver. La policia ha detingut un sospitós i creu que l’atac podria haver estat planificat, perquè totes les víctimes són persones sense llar que es trobaven al carrer. També, les autoritats han declarat que a l’home va disparar en almenys dos llocs diferents de la localitat. «Hi ha múltiples víctimes i múltiples trets», ha informat la sergent Rebeka Parslow, de la policia de Langley, sense precisar si es tracta de morts o ferits, però la presència de l’Equip Integrat de Recerca d’Homicidis entre les unitats que han estat desplaçades a Langley indica que almenys una persona hauria mort.

Els cossos de seguretat han detingut un home que es troba en custòdia policial mentre es continua investigant si hi ha altres sospitosos involucrats en aquest tiroteig múltiple.

Segons mitjans canadencs, la policia creu que l’atac podria estar planificat, perquè el detingut podria haver obert foc de manera deliberada contra indigents que vivien als carrers de Langley, localitat de 130.000 habitants. El perfil compartit de les víctimes fa sospitar que es podria tractar d’un atemptat aporofòbic. «Vaig veure com l’ambulància intentava reanimar l’home», ha explicat un testimoni dels fets al ‘Vancouver Sun’. Sobre les 06.15 hores, les autoritats han emés una alerta pública en la qual s’esmentaven «diverses escenes del crim en el centre» de la ciutat, demanant als ciutadans no acostar-se a la zona assenyalada. L’alerta inicial descrivia al principal sospitós de l’atac, ja detingut, com un home caucàsic de pèl fosc, que vestia un conjunt marró i una samarreta de camuflatge blava i verda amb un logotip vermell a la màniga dreta.