Almenys vuit persones han mort en un bombardeig rus contra una parada d’autobús a Toresk, ciutat sota el control de Kíiv a la regió de Donetsk (est d’Ucraïna). L’atac ha causat a més quatre ferits, entre ells tres nens, segons informacions de l’autoritat regional recollides pel portal de notícies ucraïnès Ukrinform, que cita el cap de l’administració militar regional, Pavlo Kirilenko.

«Segons les primeres informacions que tenim, es tracta de foc d’artilleria, que ha impactat en una parada de transport públic, on esperava una multitud de persones», ha dit a Telegram Pavlo Kirilenko, governador de la regió de Donetsk.

Segons les fonts, l’atac s’ha produït cap a les 11.00 hores del matí d’aquest dimecres i entre els ferits també hi ha un sacerdot d’una església pròxima, que ha sigut danyada juntament amb altres edificis residencials. Les autoritats regionals de Donetsk ja havien informat prèviament de fins a vuit atacs a les poblacions de Bakhmut, Marinka i Shevtxenko, en els quals se sospita que han mort tres civils i cinc més han resultat ferits.

L’esmentat portal informa així mateix de nous atacs amb míssils a la regió de Khàrkiv, al nord-oest, així com als afores de la ciutat de Zaporíjia, al centre del país, regió en què es troba la central nuclear ocupada per les tropes russes. Segons fonts de l’alcaldia, dos míssils van impactar sobre un bloc de vivendes de Zaporíjia i altres objectius civils.

Actualment, les tropes ucraïneses miren de contenir l’avenç rus sobre aquesta regió de l’est i també sobre el sud.