El ministre d’Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, ha destacat aquest divendres que l’«associació estratègica» entre Moscou i Pequín «és un dels pilars del moviment per al triomf del dret internacional», després d’una trobada amb el seu homòleg xinès, Wang Yi, en el marc de la reunió ministerial anual de l’Associació Nacional del Sud-Est Asiàtic (ASEAN) a Cambodja.

«Estic convençut que la nostra associació estratègica és un dels pilars del moviment per al triomf del dret internacional [...], primer de tot, de la Carta de les Nacions Unides, que va proclamar el principi fonamental de la igualtat sobirana dels estats», ha dit, segons ha recollit l’agència russa de notícies Interfax.

Així, ha denunciat que «els Estats Units violen aquest principi cada dia a tot arreu» i han destacat la importància de la iniciativa impulsada per Rússia i la Xina per crear un «grup d’amics en defensa de la Carta de les Nacions Unides». «Crec que és una idea prometedora que mereix ser expandida», ha afegit.

Lavrov ha destacat a més que manté reunions amb Wang «de forma regular». «Cada vegada trobem més coses que requereixen la nostra constant atenció i l’adopció de decisions pràctiques per part dels nostres estats», ha conclòs.

La reunió ministerial de l’ASEAN té lloc al mig de les tensions per la guerra a Ucraïna i la recent visita a Taiwan de la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, que va provocar una dura resposta per part de les autoritats de la Xina.