Almenys 13 persones han mort i unes 40 han resultat ferides en un incendi durant la matinada de divendres en una discoteca a la província de Chonburi, al sud-est de Bangkok, segons han informat els equips de rescat.

Tres de les víctimes mortals tenien menys de 20 anys, mentre que més d’una trentena dels ferits segueixen ingressats a dos hospitals de la regió amb diferents nivells de gravetat, segons ha explicat a Efe el capità de la Policia de Plutaluang, Boonsong Yingyong. Algunes imatges que circulen per les xarxes són esgarrifoses.

L’incendi ha començat al voltant de les 1.25 de divendres (18.25 GMT de dijous) a la discoteca Mountain B, d’acord amb els equips de rescat del districte de Sattahip, que a més van apuntar que les víctimes mortals són quatre dones i nou homes.

Causes desconegudes

Les causes del foc encara són desconegudes, però les autoritats han informat que han portat el propietari de la discoteca a la comissaria perquè prestés declaracions sobre els fets i, també, sobre les condicions de la llicència de lloc.

Així mateix, el Govern tailandès ha anunciat la inspecció de les «estructures i seguretat» d’altres llocs d’entreteniment «a fi d’evitar nous incendis».

«Els llocs d’entreteniment que no compleixin els estàndards o no segueixen les normes han de treballar per millorar-les abans d’operar com de costum», ha assenyalat el portaveu del Govern, Thanakorn Wangboonkongchana, en un comunicat.

Es van propagar ràpidament

Testimonis que eren al local dels fets han afirmat que les fortes flames han sigut vistes primer al sostre de la discoteca, que de seguida es «van propagar ràpidament» per tot l’edifici a causa de l’«espuma acústica» típica d’aquests llocs, segons han dit a Efe fonts policials.

Per la seva banda, els bombers van assenyalar en un comunicat que van necessitar més de dues hores per calmar el foc a causa de la gran quantitat de material inflamable dins el local, com aparells d’aire condicionat i aïllant de so.

Els vídeos publicats pels equips de rescat i diversos testimonis dels successos mostren el local devorat per flames enormes i desenes de persones fugint del foc, algunes de les quals amb flames per tota la roba i fins i tot al cos.