Els dos miners que es trobaven atrapats des del 31 de juliol a la mina de Cerro de Maimón, al centre de la República Dominicana, després de produir-se un lliscament de roques, van ser rescatats amb vida aquest dimarts, segons va informar la Corporació Minera Dominicana (Cormidom).

El rescat del dominicà Gregory Méndez Torres i del colombià Carlos Yepez Ospina es va produir a les 11.16 del matí. I després de ser objecte d’una avaluació mèdica al moment d’arribar a la superfície, seran traslladats, via aèria, a l’Hospital Militar Docente Ramón De Lara, a Santo Domingo.

El desastre

L’accident amb la caiguda de roques es va produir al nivell 215 de la mina subterrània, on es trobaven l’expert colombià Carlos Yepez Ospina i l’ajudant de mina dominicà Gregory Méndez Torres, que van quedar-hi atrapats i hi han estat nou dies tancats.

La mina Cerros de Maimón es troba ubicada a la província Monseñor Nouel, a uns 100 quilòmetres al nord de la capital dominicana. L’empresa ha agraït el «complet suport» que ha rebut després de l’incident per part del Govern dominicà, «en especial» del president del país, Luis Abinader.