L’expresident dels Estats Units Donald Trump va acusar aquest dilluns l’FBI de «robar» els seus passaports durant el registre que van realitzar els agents la setmana passada a la seva mansió de Mar-a-Lago, a Florida. «¡Vaja! En la batuda de l’FBI a Mar-a-Lago, em van robar els meus tres passaports (un de caducat), juntament amb totes les altres coses», ha escrit Trump a la xarxa social Truth Social. L’exdirigent nord-americà ha afegit que «això és un assalt a un oponent polític a un nivell mai vist» al seu país. Al seu torn, ha qualificat l’actuació de l’FBI de «tercermundista».

Trump va demanar diumenge que l’FBI li tornés els documents confiscats durant la batuda, al·legant que els agents es van emportar material confidencial i protegit per les relacions advocat-client. «M’acabo d’assabentar que l’FBI, ara famós pel registre a Mar-a-Lago, es va emportar capses de material amb el privilegi advocat-client i també un altre material executiu, que són conscients que no haurien d’haver-se emportat», va dir Trump.

L’FBI es va emportar 11 lots de documents classificats durant el registre de fa una setmana a la mansió que Trump té a Florida, en virtut d’una ordre que facultava els agents per apoderar-se de documents suposadament classificats. L’exmandatari al·lega que ell mateix va desclassificar els documents sospitosos.