Dos pilots d'Air France que es van barallar en ple vol entre Ginebra París el mes de juny passat en una escena rocambolesca estan suspesos per la companyia en espera d'una decisió de la seva direcció sobre el seu futur. Air France reconeix, en una declaració rebuda aquest dilluns, que va haver-hi «gestos inapropiats» entre els dos pilots en la cabina de l'Airbus A320 que cobria aquell dia el trajecte entre la ciutat suïssa i la capital francesa.

Però insisteix que «l'incident va acabar ràpidament sense afectar la conducció ni a la seguretat del vol, que va continuar de manera normal». Els detalls es van filtrar a la premsa, després que l'organisme francès de la seguretat aèria BEA assenyalés la setmana passada en un informe referit a Air France «una repetició d'investigacions» que posen en evidència «una adaptació dels procediments o fins i tot una violació deliberada d'aquests que condueix a una reducció dels marges de seguretat».

A cops de puny en la cabina

D'acord amb aquestes filtracions, la baralla va començar perquè el copilot es va negar a executar una ordre que li va dictar el comandant poc després de l'enlairament. Un dels dos implicats parla d'un cop involuntari, mentre l'altre afirma que va ser una galtada. A partir d'allà es van repartir diversos cops de puny.

Altres membres de la tripulació es van adonar que alguna cosa passava pel soroll i van entrar en la cabina per separar als dos pilots. De fet, un d'ells es va quedar allà durant la resta del vol per evitar que tornessin a les mans. Air France posa l'accent en la seva declaració en què «la seguretat dels seus clients i dels membres de la tripulació és la seva prioritat absoluta».