La NASA ha suspès el llançament de la missió Artemis I, que estava previst que iniciés aquest dilluns el seu viatge amb destinació a la Lluna des de Florida, als EUA, i que a causa de fallades tècniques s'ha cancel·lat fins a nou avís.

L'anunci s'ha realitzat després que el poderós coet SLS amb la càpsula Orión en la seva cúspide s'havia mantingut en la plataforma 39B del Centre Espacial Kennedy després de retardar-se a primera hora d'avui l'enlairament a l'hora prevista, les 8.33 hora local (12.33 GMT), tal com estava programat. La NASA havia anunciat amb anterioritat que en cas que avui no enlairés aquesta històrica missió, les dates previstes pels pròxims intents serien el 2 i 5 de setembre.

La missió Artemis I pretén ser el primer pas, encara sense tripulació, per a successives missions amb l'objectiu final del retorn d'astronautes a la superfície de la Lluna i fer possible una presència humana a llarg termini en aquest satèl·lit durant les pròximes dècades.

Els objectius principals d'Artemis I són demostrar que els sistemes d'Orión poden fer un vol espacial i garantir un reingrés, descens i aterratge a la Lluna abans del primer vol amb tripulació en Artemis II, segons ha informar la NASA en una trobada informativa aquest 5 d'agost. La durada de la missió està fixada en entre quatre i sis setmanes, amb un recorregut de 2,1 milions de quilòmetres, amb diverses òrbites a la Terra i a la Lluna en el seu periple.