Un terratrèmol de magnitud 6,8 ha sacsejat la província central de Sichuan a les 12.52 hora local (04.52 GMT) d’aquest dilluns, segons ha informat avui el Centre de Xarxes Sismològiques de la Xina. El sisme s’ha produït a una profunditat de 16 quilòmetres i ha tingut l’epicentre al comtat de Luding, situat a uns 200 quilòmetres de la capital provincial, Chengdu, de més de 20 milions d’habitants.

Segons l’escala utilitzada per les autoritats sismològiques de la Xina, un terratrèmol de magnitud 6 significa que la majoria de persones afectades no pot romandre dreta de manera estable durant el sisme i es poden produir esquerdes a les parets i la caiguda de teules i xemeneies.

De moment, no s’han facilitat xifres sobre possibles víctimes o danys materials. La província de Sichuan es troba en una zona amb freqüent activitat sísmica i va ser l’escenari d’un catastròfic terratrèmol el maig del 2008, d’una magnitud de 8 graus i que va deixar més de 90.000 morts i desapareguts.

En les últimes setmanes, Sichuan s’ha vist afectada a més per una onada de calor d’una intensitat inèdita en dècades, una sequera que va provocar talls de subministrament elèctric en algunes zones, incendis i uns rebrots de covid que han desembocat en el confinament de la capital des de divendres passat.