La reina d'Anglaterra, Elisabet II, ha mort aquest dijous a la tarda als 96 anys. La monarca ha traspassat després de 70 anys de regnat, convertint-se en la persona que més anys ha ocupat el tron a Anglaterra. La seva defunció ha causat una allau de missatges per part de mandataris polític d'arreu del món que han volgut mostrar les seves condolences a la família reial britànica.

Un dels primers ha estat el president de l'Estat espanyol, Pedro Sánchez, que ha volgut traslladar les seves condolences "a tota la família reial, al govern, a tota la ciutadania britànica i a la Commonwealth".

Per la seva banda, Pere Aragonès ha lamentat aquest dijous al vespre la mort de la reina d'Anglaterra, Elisabet II, a la qual ha definit com una "figura història d'enorme transcendència". "Vull expressar el meu condol a les autoritats i institucions del Regne Unit per la mort de la reina Elisabet II, figura històrica d'enorme transcendència", ha escrit el president de la Generalitat.

Per un altre costat, el president francès, Emmannuel Macron, també ha lamentat públicament la defunció de la monarca britànica. El cap de l'executiu gal ha assegurat que la recordarà com "una amiga de França" i una sobirana "de bon cor que ha marcat per sempre el seu país i un segle".

El secretari de l'ONU, António Guterres, també ha mostrat la seva consternació per la mort d'Elisabet II. Ha assegurat que la reina va ser "àmpliament admirada per la seva gentilesa, dignitat i dedicació" arreu del món.

La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha assegurat que la mort de la reina Elisabet II representa "un moment extremadament trist per al món, el Regne Unit, la Commonwealth i el món". "Va tenir una vida d'una extraordinària dedicació i servei".