El príncep Guillem ocupa ara el primer lloc en la línia de successió a la corona britànica després que el seu pare, el fins ara príncep de Gal·les, hagi estat nomenat monarca a l'espera de la seva coronació, per la defunció de la reina Elisabeth II.

Segons recull aquest protocol, l'ostentació del càrrec d'hereu implica el trasllat de la seva residència al castell de Windsor, ja que Carles hauria d'establir el seu domicili habitual al palau de Buckingham després de ser coronat com a monarca.

Guillem, el fill major de Carles i Diana, succeeix el seu pare, que als 73 anys s'ha convertit en l'hereu que ha accedit amb més edat al tron. També ha assumit el ducat de Cornualla, que suma al de Cambridge.

El següent en la línia de successió és ara George, príncep de Cambridge i fill gran del matrimoni del príncep Guillem i Kate Middleton, ara Kate de Cambridge, que actualment té nou anys. Després, li segueix la seva germana Charlotte, princesa de Cambridge, de set anys. Després d'ells, hi figura el germà més petit, el príncep Louis de Cambridge, de tan sols quatre.

En els següents llocs es troben Harry, el duc de Sussex i segon fill de Carles i Diana, que va renunciar a ser membre actiu de la família reial i a tenir funcions dins d'aquesta. I, en sisè lloc, el fill que té al costat de Meghan Markle, Archie Mountbatten-Windsor.