Tres animals van protagonitzar aquest dilluns un dels moments més emotius de la cerimònia de comiat de la reina Elisabet II a Windsor. Entre les prop de 200.000 persones que van acomiadar la monarca a la seva residència va destacar la presència dels dos gossos de raça corgi de la sobirana, Muick i Sandy, i la seva egua, Emma.

Després del funeral a l'Abadia de Westminster, el cotxe fúnebre d'Elisabet II es va dirigir a Windsor, on la gent esperava des de feia més de 24 hores. El cos de la reina va fer un últim passeig pels carrers del seu poble abans de ser enterrada a la Capella de Sant Jordi. Milers de persones van rebre l'escorta real i el fèretre amb solemnes aplaudiments al seu pas per The Long Walk. I al final de tot, a l'entrada del castell de Windsor, el cavall i els dos gossos d'Elisabet II esperaven l'arribada de la monarca en els darrers metres del seu últim passeig.

Les imatges dels tres animals donant l'últim comiat a la monarca han fet la volta al món. Milers d'usuaris han compartit en múltiples xarxes socials l'emotiu moment en què les mascotes d'Elisabet II han vist per última vegada la seva propietària.

@diari.regio7 L'últim adeu de les mascotes d’Elisabet II #funeralelisabethii #elisabetii #reinaisabel #regneunit #anglaterra #windsor #corgisoftiktok #estiktokat #viralvideo #regio7 ♬ Only Love Can Hurt Like This (Slowed Down Version) - Paloma Faith

Un regnat de 30 corgis

Al llarg de la seva vida, Elisabet II va ser amant de l'equitació i va mostrar una especial devoció pels corgis, una raça de gos petit natiu de Gran Bretanya que es considera un dels cans més antics del país. Elisabet II ha tingut al llarg del seu regnat més de 30 corgis. La monarca ja havia declarat el seu amor incondicional per les seves mascotes en una de les seves biografies on detallava que "al llarg dels anys han estat més propers a mi que algunes persones. Són absolutament lleials, mai m'han decebut".